Tarwegras

Eigenschappen tarwegras:
Sinds een eeuw ongeveer is tarwegras bekend. Het zou de gezondheid bevorderen, maar is dat echt zo? Is tarwegras daadwerkelijk een superfood?

Om de maximale voedingswaarde te hebben dient tarwegras te worden geoogst voordat de stengels zijn ontwikkeld. De goede kenmerken van tarwegras zouden kunnen worden toegeschreven aan de chlorofyl.

Intussen is tarwegras zo uitgebreid getest en onderzocht en is de conclusie dat de voedzaamheid van tarwegras te vergelijken is met die van spinazie. Maar in tarwegras zit meer vitamine E en fosfor.

Wel bevat het minder béta-caroteen, vitamine C, magnesium, calcium en kalium.

Tarwegras gebruiken:
Tarwegras kan een goede aanvulling zijn op uw dagelijkse voedsel inname, vooral als daarin de porties groenten en fruit tekort schieten. Overigens wordt er niets wetenschappelijk bewezen voor wat betreft de bijzondere gezonde eigenschappen van tarwegras.

Tarwegras niet gebruiken:
Let er wel op dat als u medicijnen slikt er een wisselwerking op zou kunnen treden. Tarwegras bevat namelijk een hoge waarde aan vitamine K. Dit zou invloed kunnen hebben op het stollen van bloed.

Daarom wordt het gebruik van tarwegras afgeraden als iemand bloedverdunners of medicatie met statines slikt.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Glas greens 3

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Greens